Elokuvat

12.12.2017 klo 19:30

ABKHAZIA

Kampus Kino

12.12.2017 klo 19:30

ABKHAZIA

Vantte Lindevall • Dokumentti • Suomi • 2017 • 52min • K12

”Ehkä se kirjailija olis ollut ihan sairaan fiiliksissä, jos sen hautaa olis skeitattu!”
– Samu Karvonen, yksi elokuvan päähenkilöistä

Suomalaiset elämäntapaskeittaajat Samu, Miki ja Olli lähtevät ainutlaatuisten kuvauskohteiden toivossa paikkaan, jossa kukaan skeittaaja ei ole aikaisemmin käynyt. He lyöttäytyvät yhteen venäläisten ystäviensä kanssa ja suuntaavat kohti Abkhaziaa, joka on itsenäisyyssodan runtelema ja kansainvälisesti kiistelty alue Venäjän ja Georgian välissä Kaukasiassa. Tässä entisessä neuvostoaikaisessa lomaparatiisissa skeittaukseen soveltuvia kohteita ovat lähinnä hylätyt rakennukset, patsaat ja muistomerkit.

Vapaalla kaupunkitilan käytöllään skeittaajat saavat paikallisten vihat ja kiroukset päälleen. Sodan jälkiä täynnä oleva maa ja sen raunioissa asuvat ihmiset saavat skeittareiden silmät pikkuhiljaa aukeamaan ja he alkavat kyseenalaistaa oman toimintansa. Mutta skeittaamista he eivät aio silti Abkhaziassa lopettaa, ennen kuin ovat saaneet vielä yhden hyvän tempun kuvattua.

Abkhazian ensi-ilta oli 19.9.2017 Rakkautta & Anarkiaa, Helsinki International Film Festivaleilla ja se voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon vuoden 2017 MIMPI Film Festivaaleilla Rio De Janeirossa Brasiliassa.

Kieli: suomi, englanti, venäjä
Teksitys: Englanti

Teemat: Skeittikulttuuri, vapaus, vastuu, ystävyys, seikkailu, kulttuurierot ja ihmisyys.

Liput 10€/8€!