Elokuvat

15.10.2018 klo 18:00

Taking Off -Otetaan hatkat

KAVI -aluesarja

15.10.2018 klo 18:00

Taking Off -Otetaan hatkat

TAKING OFF
Miloš Forman | 1971 | Yhdysvallat
1h 33min | K16 | 35mm
Kieli: englanti / Tekstitys: suomi, ruotsi

 

Liput 5€
Ennakkoliput ZUPticketiltä
Liput ovelta 30 min ennen näytöstä, vain käteismaksulla!

Huomioithan että salissa ei ole paikkanumerointia ja että salin paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Taking off – otetaan hatkat on ensimmäinen Miloš Formanin Yhdysvalloissa ohjaama satiirinen komedia vuodelta 1971. Elokuvassa porvarisperheen teinityttö karkaa kotoa ja vanhemmat yrittävät paitsi löytää tyttären, myös ymmärtää tämän karkaamisen syitä. Elokuvan keskiössä on sukupolvien välinen kuilu ja keskiluokkaisen aikuisten maailman ja nuorisokulttuurin törmäyskohdat.

Otetaan hatkat on hämmästyttävän ’kirjaimellinen’ elokuva maanpakolaiselta, joka on juuri saapunut Yhdysvaltoihin. Huolimatta sarjasta hyvin vastaanotettuja kitkeriä komedioita kotimassaan Tshekkoslovakiassa, Formanin ei olisi odottanut kykenevän sovittamaan niin nopeasti harteilleen amerikkalaisen elokuvantekijän viittaa. Toisin kuin Antonioni, jonka Zabriskie Point tuntuu täysin vieraalta kuvalta Amerikasta, Forman vaikuttaa sekä täysin rentoutuneelta että aivan yhtä purevalta kuin kotimaasankin. Joitakin syitä tähän on luettavissa krediiteistä. Vaikka hänet itsensä mainitaan käsikirjoittajien joukossa, mukana ovat myös John Guare ja Jean-Claude Carrière. Vaikuttaa siltä kuin Guaren visio hallitsisi Formanin elokuvaa ja antaisi sille hätkähdyttävää autenttisuutta, samoin kuin sekoituksen oivalluksia ja komediaa, luoden aina vain lisää kuvia maasta, joka on rakastunut kuviin itsestään.***

Ilokiven elokuvateatteri tarjoaa monipuolisia elokuvaelämyksiä Ylioppilastalon alakerrassa osoitteessa Ilokivi, Keskussairaalantie 2. KAVI-aluesarjan esitykset joka toinen tiistai klo 18.00. KAVI-sarjan elokuvat esitetään 35mm filmikopioina.

Ilokiven elokuvasarjan tuottavat yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan oma elokuvasarja Kampus Kino, Keski-Suomen elokuvakeskus ry sekä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

***

TAKING OFF

Miloš Forman | 1971 | USA
1h 33min | K16 | 35mm
Language: English / Subtitles: Finnish, Swedish

Tickets 5€
Advance tickets from ZUPticket
Tickets from the door 30min before the screening, cash only!

Please be advised that there are no seat numbers and the seats are filled in the order of arrival.

Unable to deal with her parents, Jeannie Tyne runs away from home. Larry and Lyne Tyne search for her, and in the process meet other people whose children ran away. With their children gone, the parents are now free to rediscover/enjoy life.

***

Movies in the downstairs of Student House Ilokivi (Keskussairaalantie 2) every Monday and Tuesday at 6 pm. Screening series of the National Audiovisual Institute every other Monday.

In co-operation with Jyväskylä University Student Union JYY’s movie series Kampus Kino, Film Centre of Central Finland and Finnish National Audiovisual Institute.

Liput 5€