Kampus Kino

Info

Kampus Kino on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan oma elokuvasarja, joka on tarjonnut jo vuodesta 1979 alkaen opiskelijoille monipuolisia elokuvaelämyksiä. Kampus Kino toimii lukukausien aikana Ilokiven alakerrassa (Keskussairaalantie 2). Kampus Kinon esitykset ovat tiistaisin klo 18.00 ellei toisin mainita. Lipunmyynti ja ovet saliin avataan klo 17.30, ellei toisin mainita.

Liput maksavat opiskelijoilta 6 €, muilta 8 €. Lippuja voi ostaa joko käteisellä ovelta tai ennakkoon ZUPTicketin kautta.

Kampus Kino Facebookissa

 

Kevään ohjelma

 

31.1. Isäni Toni Erdmann

Maren Ade | Saksa/Itävalta/Romania 2016 | 162 min. | K12 | DCP

Isäni Toni Erdmann käsittelee isän Winifriedin (Peter Simonichek) ja tämän aikuisen, urakeskeisen tyttären Inesiksen (Sandra Hüller) suhdetta huumorin keinoin. Musiikinopettajana työskentelevä isä jää äkkiä ilman oppilaita ja kun koirakin kuolee, päättää Winfried lähteä yllätysvierailulle tyttärensä luo. Vierailun ajoitus on pielessä ja isä ja tytär ajautuvat umpikujaan. Kuvaan astuu Winfriedin supliikki alter ego, Toni Erdmann. Mauttomaan pukuun, outoon peruukkiin ja tekohampaisiin sonnustautunut Toni änkeää Inesin elämään väittämällä olevansa tämän esimiehen elämäntapavalmentaja. Kaiken hulluuden keskellä Ines alkaa pikkuhiljaa ymmärtää, että isä saattaisi sittenkin ansaita paikan hänen elämässään.

Kieli: saksa, englanti, romania
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

7.2. Arrival

Denis Villeneuve | Yhdysvallat 2016 | 116 min. | K12 | DCP

Arrival on ohjaaja Denis Villeneuven science fiction -trilleri. Kielitieteilijä Louise Banks (Amy Adams) kutsutaan apuun, kun salaperäisiä avaruusaluksia laskeutuu maapallolle. Ihmiskunta on ajautumassa sodan partaalle, ja Banks tiimeinen kisaa aikaa vastaan saadakseen vastauksia, joiden vuoksi hän on valmis saattamaan vaaraan itsensä – ja mahdollisesti koko ihmiskunnan.

Kieli: englanti, venäjä, mandariinikiina
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

21.2. Viattomat

Anne Fontaine | Ranska/Puola 2016 | 116 min. | K12

Anne Fontainen ohjaama Viattomat pohjautuu tositapahtumiin. Vuonna 1945 nuori ranskalainen lääkäri Mathilde työskentelee Punaisella ristillä Puolassa auttaen sodasta selvinneitä. Eräänä päivänä hän saa vieraakseen nunnan, joka pyytää hänen apuaan. Hänet johdatetaan luostariin, jossa odottaa vaiettu salaisuus.

Kieli: ranska, puola, venäjä
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

7.3. Valmistujaiset

Cristian Mungiu | Romania/Ranska/Belgia 2016 | 128 min. | K12

Valmistujaiset on mestariohjaaja Cristian Mungiun Cannesissa palkittu uusi moderni draama. Lahjakkaan Elizan loppukoe lähenee ja isä Romeon suunnitelma lähettää tytär Englantiin opiskelemaan on toteutumassa. Sitten tapahtuu jotain, jonka seurauksena Romeon on tehtävä päätös. Päätös, joka on kaikkea sitä vastaan, mitä hän on tyttärelleen opettanut.

Kieli: romania
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

14.3. Matka merelle

Jouni Hiltunen | Suomi 2017 | DCP

Matka merelle on luontoelokuva yhdestä maailman kauneimmasta merialueesta. Suomenlahti on geologiansa ja eläimistönsä puolesta yksi ainutlaatuisimmista merialueista maailmassa, ja arktisten lintujen muuton valtaväylä. Se on myös kolmen hyvin erilaisen rantavaltion yhteinen meri. Elokuvassa merta tarkastellaan myös ihmisen merelle aiheuttaman muutoksen kautta.

Kieli: suomi
Tekstitys: suomi/ruotsi

21.3. Neruda

Pablo Larraín · Chile, Argentiina, Ranska, Espanja, Yhdysvallat 2016 · 108 min · K12

Neruda on ohjaaja Pablo Larraínin elämäkerrallinen rikosdraama chileläisestä runoilijasta ja poliitikosta Pablo Nerudasta. Chilen presidentti julistaa Nerudan (Luis Gnecco) rikolliseksi tämän liityttyä kommunistipuolueeseen ja lähettää poliisietsivä òscar Peluchonneaun (Gael García Bernal) takaa-ajamaan häntä. Neruda joutuu selviytymään lainsuojattomana ihailijoidensa avun varassa 1940-luvun Chilessä.

Kieli: espanja ja ranska
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

28.3. Manchester By The Sea

Kenneth Lonergan · Yhdysvallat 2016 · 137 min · K12

Manchester By The Sea on vuoden koskettavin draamaelokuva ohjaaja Kenneth Lonerganilta. Masentunut talonmies Lee Chandler (Casey Affleck) saa kuulla veljensä kuolleen ja olevansa nyt 16-vuotiaan veljenpoikansa uusi huoltaja. Palatessaan kotikaupunkiinsa Leetä ovat vastassa menneisyyden maine sekä sopeutuminen elämään teinipojan uuden isän roolissa.

Kieli: englanti
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

4.4. Yön eläimet

Tom Ford · Yhdysvallat 2016 · 117 min · K16

Yön eläimet (Nocturnal Animals) on Tom Fordin dramaattinen trilleri rakkauden vaaroista sekä Los Angelesin kauniista ihmisistä, jotka joutuvat kohtaamaan menneisyytensä haamut. Susan (Amy Adams) saa ex-aviomieheltään (Jake Gyllenhaal) lahjaksi tämän kirjoittaman romaanin, joka on synkkä kauhukertomus kostosta, ja jonka hän uskoo kertovan itsestään. Todellisuuden ja tarinan rajat sekoittuvat pelottavasti Susanin mielessä ja sävyttävät kaiken uusiksi.

Kieli: englanti
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

11.4. Elle

Paul Verhoeven · Ranska, Saksa, Belgia 2016 · 131 min · K16

Mitä tapahtuu, kun rikas ja vaikutusvaltainen videopelifirman johtaja Michèle Leblanc (Isabelle Huppert) joutuu naamioituneen hyökkääjän raiskaamaksi omassa kodissaan? Alkaa vaarallinen kostojahti, jossa Leblanc heikkouden merkkejä osoittamatta tekee kaikkensa saadakseen häntä vainoavan pahoinpitelijän kiinni. Paul Verhoevenin draamatrilleri ei tunne sääliä tarinan henkilöitä eikä katsojia kohtaan.

Kieli: ranska
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

18.4. Life, Animated

Roger Ross Williams · Yhdysvallat 2016 · 91 min · S

Life, Animated on Roger Ross Williamsin ohjaama osittain animoitu dokumenttielokuva aikuisuuden kynnykselle kasvaneesta Owen Suskindista, joka todettiin pienenä poikana vaikeasti autistiseksi. Hänen elämänsä sai kuitenkin uuden käänteen Disney-intohimon avulla: Owen oppi kommunikoimaan uudelleen piirrettyjen säännöillä, ja hänen perheensä sai häneen taas yhteyden. Ron Suskindin teksteihin pohjautuva elokuva kertoo hänen poikansa Owenin tarinan.

Kieli: englanti
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

25.4. Ghost in the Shell

Rupert Sanders · Yhdysvallat 2017 · 106 min

Ghost in the Shell on Rupert Sandersin samannimiseen mangasarjaan pohjautuva scifi-elokuva, jossa kyborgipoliisi Majuri (Scarlett Johansson) taistelee kyberterrorismia vastaan rikosyksikkönsä tuella. Majuri on maailman ainoa ihminen, joka on pelastettu kuolemalta muuttamalla hänen elimistönsä koneeksi. Hän taistelee suojellakseen muita – kunnes hän saa tietää, ettei häntä pelastettu vaan hänen elämänsä varastettiin. Majuri alkaa selvittää menneisyyttään myrskyisissä tunnelmissa, epävarmuuden keskellä tieteisutopistissa japanilaisissa maisemissa.

Kieli: englanti
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

30.4. Vappuaaton ilmaisnäytös klo 15: Oi, aika vanha, kultainen

Orvo Saarikivi · Suomi 1942 · 82 min · S

”Muistatkos, kuka oli vahva mies?” Siinä missä jouluna kuuluu katsoa ’Ihmeellinen on elämä’ ja itsenäisyyspäivänä ’Tuntematon sotilas’, pitäisi jokaisen nykyisen ja entisen ylioppilasnuoren katsoa vappuisin ’Oi, aika vanha, kultainen…!’ ’Suomisen perhe’ -sarjan luotto-ohjaajan Orvo Saarikiven hauskin elokuva kertoo maalta vanhaan opiskelukaupunkiinsa palaavasta jämäkästä ikuisesta ylioppilaasta (Urho Somersalmi), joka yhden vappuaaton aikana laittaa ystäviensä asiat kuntoon rempseän ryypiskelyn avulla. Missään kotimaisessa elokuvassa ei näe yhtä tervehenkistä ja moralisoimatonta suhdetta alkoholiin! Vappuun ei ole mahdollista saada parempaa lähtölaukausta.

Vapaa pääsy! Ovet auki Ilokiveen klo 14:45.

Kieli: suomi
Tekstitys: –

IMDB


Kampus Kinon elokuva-arkisto