Eettistä ja laadukasta

Koko tuotantoprosessissa huomioidaan ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus. Kun raaka-aineet tilataan luotetuilta toimittajilta ja ruoka valmistetaan paikan päällä, se on aina eettistä ja laadukasta. Ilokivessa syöminen on aina vastuullinen valinta vatsasi, ympäristösi ja kukkarosi kannalta!

Katso alta miten vastuullisuus näkyy Ilokiven lounaalla:

Keittiössä

  • Keittiön koneet ja laitteet ovat energiatehokkaita ja älykkäitä
  • Pesuaineet myrkyttömiä tiivisteitä, pakkausjätettä mahdollisimman vähän
  • Valaistus toteutettu liikkeentunnistimilla varustetuilla ledivalaisimilla
  • Ohjelmoitavat kypsennyslaitteet säästävät henkilökunnan työtä ja takaavat asiakkaille tasalaatuisen ruuan
  • Valmistushävikkiä ja jätekertymää seurataan tarkasti

Raaka-aineissa

  • Raaka-aineiden alkuperä tunnetaan
  • Liha pääosin kotimaista, alkuperämaa aina asiakkaiden nähtävillä ainesosaluettelossa
  • Kalat valitaan kestävällä tavalla pyydettyjen lajien tai MSC-sertifioitujen vaihtoehtojen joukosta (WWF:n kalaopas)
  • Kasvikset kotimaisia aina, kun niitä on saatavilla, myös luomutuotteita käytössä

Palveluissa ja tuotteissa

  • Kasvis- ja vegaaniruokavaihtoehdot tarjolla joka päivä
  • Kahvillamme on aina Reilu kauppa -sertifikaatti
  • Yhden lautasen periaate vähentää tiskin määrää
  • Biojätevaaka näyttää asiakkaille oman jätemäärän päivittäin
  • Ruokajätteen määrää vähennetään tähderuoan annosmyynnillä
  • Päivittäin kaksi kolmesta lounasruokalajista noudattaa Kelan opiskelijaruokailulle asettamia tarkkoja ravintosisältövaatimuksia