Arktisen Upeeta -klubi: Olliver Hawk & mentalisti Niilo Nissinen

Maanantai 15.4.2019 18:00
Liput 8/10 €

Pohjoismaisen elokuvan festivaali Arkisen Upeeta ylpeänä esittää: OLLIVER HAWK -dokumentin ensinäytös Jyväskylässä + mentalisti Niilo Nissinen+ yllätysohjelmaa!

Pohjoismaisen elokuvan festivaali Arkisen Upeeta ylpeänä esittää: OLLIVER HAWK -dokumentin ensinäytös Jyväskylässä!

Olliver Hawk (synt. Olavi Hakasalona Merikarvialla 1930) oli oppinsa Australian aboriginaalien poppamieheltä 50-luvulla saanut suomalainen hypnootikko, joka kertomansa mukaan ennätti hypnotisoida ihmisiä ja eläimiä miljoonien katsojien edessä, osallistua Korean sotaan, kehittää japanilaisille viranomaisille äänitaajuuksia mellakoiden neutralisointia varten sekä juonia Urho Kekkosen taustajoukkojen pyynnöstä presidentin poliittisia vihollisia vastaan.

Suomalaisten todellisuudentajulla leikittely sekä lukuisat oikeudenkäynnit ja julkiset farssit nostivat Hakasalon superjulkkikseksi ja yhdeksi aikansa kiistanalaisimmista hahmoista. Arthur Franckin ohjaama ja Riku Rantalan narratoima teos syksyllä 1988 kesken esityksen lavalle kuolleesta miehestä sitoo yhteen historiaa ja myyttejä ja luo kokonaiskuvaa arvoituksesta nimeltä Olliver Hawk.

Tampereen elokuvajuhlilla juuri parhaan kotimaisen elokuvan pääpalkinnon voittanut Olliver Hawk on meditatiivinen elokuva vallasta, totuuksista ja myyteistä kylmän sodan Suomessa. Ylistävää kritiikkiä parhaillaan keräävästä elokuvasta on sanottu mm:

”Olliver Hawk kerrotaan teknisesti ja dramaturgisesti tavalla, joka sekä kunnioittaa kohdetta että palkitsee nykyajan katsojan, jolla on harjaantunut kuvien lukutaito.” (Helsingin Sanomat, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

”Huikea dokumenttielokuva on kiehtova kurkistus pieneen kaistaleeseen suomalaista salatieteiden historiaa.” (Episodi, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

Elokuvan trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7P8EwGFD4Ak

Näytöksen jälkeen Ilokiven lavalla esiintyy mentalisti Niilo Nissinen, joka näyttää suggestion voiman toteen elävänä yleisön edessä! Luvassa myös yllätysohjelmaa.

Toivotamme teidät tervetulleeksi salaliittojen, hypnoosin ja mysteerien maailmaan maanantaina 15.4. klo 18:00 alkaen. Liput näytökseen 8€/10€ (halvempi lippu opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille), lipunmyynti käynnistyy klo 17:30. Ennakkolippujen myynti on nyt käynnissä osoitteessa:https://bailataan.fi/events/e6eb5afd-8ecd-4602-8ee6-cf13c083ef0e

Olliver Hawk
Arthur Franck | 2019 | Suomi
1h 12min | K7 | DCP
Ilokivi 15.4. klo 18:00
8€/10€
+ livenä mentalisti Niilo Nissinen
+ yllätysohjelmaa

Muita elokuvia huhtikuussa

Elokuvat

Tiistai 2.4.2019 18:00

Ilokiven elokuvat: Ei koskaan enää

Tuffi Filmsin ja ohjaaja Aino Sunin dokumenttielokuva Ei koskaan enää kertoo rap-artisti Mercedes Bentson (Linda-Maria Roine) selviytymistarinan väkivaltaisesta suhteesta irrottautumisen jälkeen.

Elokuvat

Maanantai 8.4.2019 18:00

Ilokiven elokuvat: Pehmeä iho

François Truffautin elokuva Pehmeä iho on elokuva aviorikoksesta.

Elokuvat

Tiistai 9.4.2019 18:00

Ilokiven elokuvat: Miehiä ja poikia

Elokuvassa seurataan eri ikäisisä miehiä ympäri Suomea; Porissa, Kemissä, Helsingissä ja Kouvolassa. Berghäll kääntää elokuvassa kameran myös itseensä ja kertoo oman elämänsä kolhuista ja onnesta.