Arktisen Upeeta: NIMBY

Perjantai 6.11.2020 19:30
Liput 12/10€ €

NIMBY
ohj. Teemu Nikki
FIN / 2020 / 94min. / DCP / K12
kieli: suomi
tekstitys: suomi (paikoitellen)

Koronapandemian vuoksi kaikki festivaalin näytökset toteutetaan rajoitetulla yleisökapasiteetilla. Lippuja ei myynnissä ovella, ainoastaan ennakkoon. Ennakkolipunmyynti päättyy elokuvan alkaessa.

Liput 12€ (norm.) / 10€ (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset) (+0,40€ palvelumaksu) vain kide.appin kautta.

Huomioithan että salissa ei ole paikkanumerointia ja että salin paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

***

Nimby (lyhenne termistä Not In My Backyard) on pikimusta komedia suvaitsevana itseään pitävien ihmisten suvaitsemattomuudesta. Ohjauksesta vastaa kotimaisen elokuvan kentän anarkistisimpiin ja palkituimpiin tekijöihin lukeutuva Teemu Nikki (mm. Armomurhaaja).

Nimby kertoo tästä ajasta ja sen ristiriidoista – kaupunkilaistunut Mervi vie ensimmäisen kerran tyttöystävänsä Katan maaseudulle vanhempiensa luo. Mervi pelkää, että vanhempien on vaikea suvaita paria – varsinkin kun Katan äiti on iranilainen ja isä saksalainen – mutta käy ilmi, että Mervillä on itsellään paljon enemmän sulateltavaa. Vanhempien avoin rakkausjärjestely, uusnatseihin liittynyt ex-poikaystävä, periuskonnolliset kummivanhemmat ja paikkakunnalle muuttaneiden pakolaisten synnyttämät ristiriidat kärjistävät vierailua entisestään.