Arktisen Upeeta: Shorta

Keskiviikko 4.11.2020 17:30
Liput 12/10€ €

SHORTA
ohj. Frederik Louis Hviid & Anders Ølholm
DEN / 2020 / 108min. / DCP / K16
kieli: tanska
tekstitys: englanti

Koronapandemian vuoksi kaikki festivaalin näytökset toteutetaan rajoitetulla yleisökapasiteetilla. Lippuja ei myynnissä ovella, ainoastaan ennakkoon. Ennakkolipunmyynti päättyy elokuvan alkaessa.

Liput 12€ (norm.) / 10€ (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset) (+0,40€ palvelumaksu) vain kide.appin kautta.

Huomioithan että salissa ei ole paikkanumerointia ja että salin paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

***

Shorta (arabinkielinen nimitys poliisille) on ajankohtainen kertomus Talib Ben Hassi -nimisestä nuoresta, joka pahoinpidellään sairaalakuntoon rasististen poliisien toimesta. Tapahtumaa todistamassa olleet keskenään hyvin erilaiset poliisit Jens ja Mike lyödään työpareiksi, samalla kun oikeudellisia toimenpiteitä puntaroidaan.

Kun Ben Hassi menehtyy pahoinpitelyssä saamiinsa vammoihin, jo entuudestaan suuret jännitteet alkavat purkautua Kööpenhaminen lähiöissä, joissa väkivaltaan ja kaltoinkohteluun kyllästyneet maahanmuuttajayhteisöt lähtevät kaduilla vaatimaan sekä oikeutta että kostoa. Avoimen rasistinen ja väkivaltainen Mike ja hänen vastakohtansa Jens joutuvat selvittämään paitsi keskinäisiä välejään, myös selviytymistä väkivaltaiseksi leimahtaneiden mellakoiden keskellä.

Shorta höystää yhteiskunnallista kommentaariaan kumarruksilla suurten amerikkalaisen toimintaohjaajien kuten Antoine Fuquan tai John Carpenterin suuntaan, vesittämättä kuitenkaan keskeistä sanomaansa: veri on poliisien käsissä, eikä heidän vastuuseen saattaminen ole nykymaailmassa koskaan todennäköistä.

Lisätietoja www.arktisenupeeta.net

Muita elokuvia marraskuussa