Arktisen Upeeta: Yksittäistapaus

Lauantai 9.11.2019 17:00
Liput 8/10€ €

Yksittäistapaus
2 t 20 min | 2019 | K12
Käsikirjoitus ja ohjaus: Reetta Aalto, Maryan Abdulkarim, Tine Alavi, Alli Haapasalo, Ulla Heikkilä, Sonya Lindfors, Inari Niemi, Raisa Omaheimo, Anna Paavilainen, Kirsikka Saari, Aino Suni, Saara Särmä, Miia Tervo, Elli Toivoniemi, Jenni Toivoniemi.

Liput 8€/10€ (halvempi hinta opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille).
Huom! ennakkolipunmyynti päättyy näytöstä edeltävänä päivänä klo 20.00. Liput ovelta 30 min ennen näytöstä, vain käteismaksulla.

Teinitytöt tanssivat omissa bileissään, mutta saavat yleisöä. Emmi sanoo ei, mutta tarkoittaako se todella ei? Sonja on kyllästynyt siihen, että hänen vartalonsa on muille ongelma. Miksi lähes jokaisella naisella on vastaavia kokemuksia?

Yksittäistapaus-lyhytelokuvat ovat viidentoista elokuvantekijän, taiteilijan, tutkijan ja yhteiskuntavaikuttajan kollektiivisesti toteuttama elokuvatapaus. Elokuvat tuovat esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnassa. Elokuvasarjan lyhytelokuvat ovat fiktiota, mutta käsikirjoitukset ovat lähtöisin kirjoittajien omista tosielämän havainnoista.

Yksittäistapaus kuvaa arkisia hetkiä, joita olemme oppineet pitämään normaaleina, mutta jotka tarkemmin katsottuna osoittautuvat absurdeiksi. Yksittäistapauksen yhdestätoista tarinasta kuusi on ollut pohjana pitkälle elokuvalle Tottumiskysymys. Lyhytelokuvat syventävät Tottumiskysymys-elokuvan aloittamaa keskustelua kuvaamalla sukupuolittuneita valtarakenteita laajemmin.

Näytöksen yhteydessä järjestetään keskustelutilaisuus, jonka panelisteina toimivat ERASE GBV eli Education and Raising Awareness in Schools to Prevent and Encounter Gender-Based Violence – hankkeen vastuullinen tutkija ja apulaisprofessori Marita Husso ja tutkijatohtori Helena Päivinen Tampereen yliopistolta sekä elokuvasarjan tuottaneen Tuffi Films -tuotantoyhtiön kampanjapäällikkö Sini Hormio.

Arktisen Upeeta XX – pohjoismaisen elokuvan festivaali Ilokivessä 3. – 9.11. Katso koko festivaalin ohjelmisto sivuilta arktisenupeeta.net/ohjelma ja seuraa festivaalia Facebookissa facebook.com/arktisenupeeta