Ilokiven elokuvat: Fillarijengi (KAVI)

Maanantai 11.5.2020 18:00
Liput 6€ €

(in english below)

FILLARIJENGI
(Breaking Away)
Peter Yates | 1979 | Yhdysvallat
1h 41min | S | 35mm filmi
Kieli: englanti / Tekstitys: suomi, ruotsi

Liput 6€
Ennakkoliput: kide.app
Ennakkolipunmyynti päättyy esityspäivänä klo 16.00.
Liput ovelta 30 min ennen näytöstä.

Huomioithan että salissa ei ole paikkanumerointia ja että salin paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

***
Fillarijengi on siinä mielessä harvinaislaatuinen elokuva, sillä se on varsin monen eri lajityypin edustaja. Se on samanaikaisesti urheiluelokuva, nuorten miesten kasvukertomus, romanttinen elokuva ja komedia. Se on myös taitava ja varma amerikkalaisen luokkarakenteen kuvaus, kauniisti luotu tarina erilaisista henkilöhahmoista ja tutkielma ihmisen voimattomuudesta aikaa vastaan. Steve Tesischin käsikirjoituksesta Oscarilla palkittu Fillarijengi sijoittuu Yhdysvaltojen Indianaan, Bloomingtonin pikkukaupunkiin ja kuvaa sen asukkaita ja heidän arkeaan, erityisesti neljää 19-vuotiasta nuorta miestä ja kaverusta viettämässä nuoruuden kesäänsä koulun päättymisen jälkeen, aikaa ennen collegea ja askelta kohti aikuisuutta. Vaikka elokuvassa on vakaviakin sävyjä ja sanomaa, eikä nuoruutta ja Bloomingtonia näytetä pelkästään idyllisenä, pääasiassa Fillarijengi on hyväntuulinen, huumorintäyteinen elokuva ja kesäinen katsaus nuorten elämään.

***
Ilokiven elokuvateatteri tarjoaa monipuolisia elokuvaelämyksiä Ylioppilastalon alakerrassa osoitteessa Ilokivi, Keskussairaalantie 2. Elokuvaesitykset maanantaisin ja tiistaisin klo 18.00, ellei toisin ole mainittu.

Jyväskylän KAVI -aluesarjan tuottavat yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Keski-Suomen elokuvakeskus ry ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

******

BREAKING AWAY
Peter Yates | 1979 | USA
1h 41min | PG | 35mm film
Language: English / Subtitles: Finnish, Swedish

Tickets 6€
Advance tickets from kide.app
Advance tickets sold until 16.00 screening day.
Tickets from the door 30min before the screening.

Please be advised that there are no seat numbers and the seats are filled in the order of arrival.

***
Breaking Away is simultaneously a sports film, a coming-of-age story, a romance and a comedy. It follows four young men spending their summer after high school and before college in the small town of Bloomington, Indiana. Dave (Dennis Christopher) is obsessed with the Italian cyclists, and having a crush on a college student, poses as an Italian exchange student to romance her. Things go awry when an italian cycling team comes to town for race. The film then culminates in The Little 500 -bicycle race, in which Dave competes. Although the film has more serious tones, it’s mainly a humorous feel-good glimpse into teenagers’ lives.

***
Movies in the downstairs of Student House Ilokivi (Keskussairaalantie 2) every Monday and Tuesday at 6 pm, unless otherwise noted.

In co-operation with Jyväskylä University Student Union, Film Centre of Central Finland and National Audiovisual Institute.