Ilokiven elokuvat: Juhannustanssit

Maanantai 6.5.2019 18:00
Liput 5 €

Vuonna 1964 ilmestynyt Hannu Salaman Juhannustanssit on eittämättä Suomen kirjallisuushistorian tunnetuimpia teoksia. Se aiheutti ilmestyessään suuren kohun ja toi kirjailijalleen vankeustuomion jumalanpilkasta.

JUHANNUSTANSSIT
(Midsommardansen)
Arne Stivell | 1970 | Ruotsi
1h 26min | K16 | 35mm
Kieli: ruotsi / Tekstitys: suomi

Liput 5€
Ennakkoliput: kide.app
Ennakkolipunmyynti päättyy esityspäivänä klo 16.00.
Liput ovelta 30 min ennen näytöstä, vain käteismaksulla!

Huomioithan että salissa ei ole paikkanumerointia ja että salin paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

***

Vuonna 1964 ilmestynyt Hannu Salaman Juhannustanssit on eittämättä Suomen kirjallisuushistorian tunnetuimpia teoksia. Se aiheutti ilmestyessään suuren kohun ja toi kirjailijalleen vankeustuomion jumalanpilkasta. Ehkä juuri kiistanalaisuutensa vuoksi teosta ei ole koskaan filmattu Suomessa, mutta Ruotsista löytyy tämä pienelle huomiolle jäänyt, osittain Suomessa kuvattu muuten lähinnä komedioiden ohjaajana tunnetun Arne Stivellin toteuttama filmatisointi. Elokuva on suhteellisen uskollinen kirjan tapahtumille, ja siinä seurataan nuorison juhannuksenviettoa maaseudulla, keskeisiä aktiviteetteja ovat alkoholinkäyttö ja sukupuolisuhteet.

***

Ilokiven elokuvateatteri tarjoaa monipuolisia elokuvaelämyksiä Ylioppilastalon alakerrassa osoitteessa Ilokivi, Keskussairaalantie 2. KAVI-aluesarjan esitykset joka toinen tiistai klo 18.00. KAVI-sarjan elokuvat esitetään 35mm filmikopioina.

Ilokiven elokuvasarjan tuottavat yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan oma elokuvasarja Kampus Kino, Keski-Suomen elokuvakeskus ry sekä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Muita elokuvia toukokuussa

Elokuvat

Maanantai 13.5.2019 18:00

Ilokiven elokuvat: Arytmia

Sydämen rytmihäiriön mukaan nimetty Arytmia on Boris Hlebnikovin ohjaama ihmissuhdedraama, joka kertoo ambulanssin ensihoitajana työskentelevästä Olegista ja tämän vaimostaan Katjasta.