Ilokiven elokuvat: Pehmeä iho

Maanantai 8.4.2019 18:00
Liput 5 €

François Truffautin elokuva Pehmeä iho on elokuva aviorikoksesta.

PEHMEÄ IHO
(La Peau douce)
François Truffaut | 1964 | Ranska
1h 56min | K16 | 35mm
Kieli: ranska / Tekstitys: suomi, ruotsi

Liput 5€
Ennakkoliput: kide.app
Ennakkolipunmyynti päättyy esityspäivänä klo 16.00.
Liput ovelta 30 min ennen näytöstä, vain käteismaksulla!

Huomioithan että salissa ei ole paikkanumerointia ja että salin paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

***

Truffaut on kuvannut kokemustaan, joka johti hänet tekemään Pehmeän ihon, elokuvan aviorikoksesta, seuraavasti: ”Vuosia sitten näin, tai pikemminkin kuvittelin pariskunnan taksissa. Kuvitelmani mukaan aika oli noin puoli kahdeksan illalla; he varmaankin olivat matkalla kotiin päivälliselle, eivätkä he olleet naimisissa, ainakaan keskenään, ja kummallakin on täytynyt olla omia lapsia. Heillä oli hirvittävän aistillinen suudelma taksissa keskellä suurkaupunkia. Kun tuollainen kuva tulee mieleen, sitä sisimmässään ajattelee, ettei edes sellaista aihetta kuin aviorikosta ole koskaan käsitelty kunnolla, ja tuntee, että sinulla on paljon uutta sanottavaa aiheesta. Siitä se kaikki alkoi. Ja myös äänestä: kuvittelin, että suudelman aikana heidän hampaansa kalahtivat yhteen.” Kaiken tuon jälkeen oli selvää, että elokuva oli tehtävä.

***

Ilokiven elokuvateatteri tarjoaa monipuolisia elokuvaelämyksiä Ylioppilastalon alakerrassa osoitteessa Ilokivi, Keskussairaalantie 2. KAVI-aluesarjan esitykset joka toinen tiistai klo 18.00. KAVI-sarjan elokuvat esitetään 35mm filmikopioina.

Ilokiven elokuvasarjan tuottavat yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan oma elokuvasarja Kampus Kino, Keski-Suomen elokuvakeskus ry sekä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Muita elokuvia huhtikuussa

Elokuvat

Tiistai 9.4.2019 18:00

Ilokiven elokuvat: Miehiä ja poikia

Elokuvassa seurataan eri ikäisisä miehiä ympäri Suomea; Porissa, Kemissä, Helsingissä ja Kouvolassa. Berghäll kääntää elokuvassa kameran myös itseensä ja kertoo oman elämänsä kolhuista ja onnesta.

Elokuvat

Maanantai 15.4.2019 18:00

Arktisen Upeeta -klubi: Olliver Hawk & mentalisti Niilo Nissinen

Pohjoismaisen elokuvan festivaali Arkisen Upeeta ylpeänä esittää: OLLIVER HAWK -dokumentin ensinäytös Jyväskylässä + mentalisti Niilo Nissinen+ yllätysohjelmaa!

Elokuvat

Tiistai 16.4.2019 18:00

Ilokiven elokuvat: Kaikki tietävät

Laura matkustaa perheineen kotikyläänsä Espanjaan osallistuakseen sisarensa häihin idyllisellä viinitilalla. Juhlat saavat kuitenkin odottamattoman käänteen ja iloinen jälleennäkeminen muuttuu painajaiseksi.