Kestävämmän ruokailun edelläkävijä Ilokivi tuo Compensaten lounasruokailuun ensimmäisenä Jyväskylässä

Ilmastopäästöjen kompensointimahdollisuus tarjotaan kaikille Ilokiven lounasasiakkaille. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYn Ilokivessä otetaan keskiviikosta 20.11.2019 käyttöön hiilijalanjäljen kompensointimahdollisuus Compensate-säätiön kehittämän ratkaisun avulla.

Ilokiven asiakas voi jatkossa halutessaan hyvittää syömänsä lounaan tuottamisen ja valmistamisen yhteydessä syntyneet ilmastopäästöt maksamalla ruokailun yhteydessä kompensaatiomaksun. Maksu määräytyy annoksen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen perusteella:

Kompensaation voi tehdä joko yhden lounaan ostaessaan tai lounaslippuvihkon kanssa. Lippuvihkon kanssa kompensaatiomaksu on +1 euro.

JYYn omistama ravintola Ilokivi on ensimmäinen jyväskyläläisyritys, joka tarjoaa asiakkailleen välittömän ilmastopäästöjen kompensaatiomahdollisuuden ostotapahtuman yhteydessä.

Compensate käyttää kompensaatiomaksut lyhentämättöminä hiilidioksidia sitovien metsitys- ja metsänsuojeluhankkeiden rahoittamiseen.

– Ilmastonmuutoksen hillitseminen on mahdollista, kun ilmastoteoista tehdään arkipäivää. Samalla, kun meidän on kaikin mahdollisin keinoin vähennettävä päästöjä, meidän tulee myös poistaa ilmakehässä jo liiaksi olevaa hiilidioksidia, sanoo Compensaten viestinnästä ja brändistä vastaava Minna Kaitala.

Opiskelijoiden Ilokivi kantaa vastuuta – ”Halutessaan Ilokivellä voi nyt lounastaessa tehdä oikein superkompensaation”

Hiilijalanjäljen kompensointi on tullut osaksi vastuullisen kuluttajan keinovalikoimaa vähitellen viimeisen vuoden aikana, mutta Ilokivi on jo pitkään tottunut katsomaan maailmaa kestävien valintojen näkökulmasta.

– JYYn ravintola Ilokivessä vastuullisuus on ollut jo vuosia keskeinen teema kehitysyhteistyön tukemisen, reilun kaupan, lähiruoan, sertifioidun kalan ja energiaa säästävien keittiön laitteiden muodossa, kertoo Ilokiven ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen.

JYYn ravintolatoimintaa kehittänyt Lemiläinen on tuonut Ilokiven lounaslinjastolle monia ruokailun kestävyyttä lisääviä toimintatapoja. Hävikkiruoan myynti, suurista maidon jakeluannostelijoista luopuminen ja häkittömien kananmunien käyttö ovat kaikki viimeisen vuoden aikaansaannoksia. Vegaaniruoan tarjoilu lounaslinjastolla on yhä harvinaista, mutta päivittäinen käytäntö ravintola Ilokivessä.

– Compensate-maksun käyttöönotto on uusi konkreettinen keino tehdä toiminnastamme entistä kestävämpää. Myös toteutustapa on meille ja asiakkaillemme jo tuttu JYYn omasta kehy-lounaasta, jossa pienellä lisämaksulla ateriasta saadaan aikaan paljon hyvää, Kati Lemiläinen kertoo.

Suurempi valinnanvapaus ja entistä monipuolisempi kestävien valintojen mahdollisuus on otettu hyvin vastaan.

– Halutessaan Ilokivellä voi nyt lounastaessa tehdä oikein superkompensaation niin ympäristöllisestä kuin humanitaarisesta näkökulmasta, jos Compensate-maksun maksaa JYYn perinteisistä kehy-lounaslipuista, toteaa JYYn hallituksen puheenjohtaja Topias Peltonen.

– On upeaa, että JYYn Ilokivessä kuka tahansa voi nyt olla mukana rakentamassa hiilinegatiivista tulevaisuutta, Compensaten viestinnästä ja brändistä vastaava Minna Kaitala sanoo.

Lisätiedot:

Kati Lemiläinen
Ravintolapäällikkö, JYYn ravintola Ilokivi
050 3670 139 | kati.lemilainen@jyy.fi

Jenni-Mari Penttinen
Talous- ja palvelujohtaja, JYYn liiketoiminta
040 084 8407 | jenni-mari.penttinen@jyy.fi

Topias Peltonen
JYY 2019 Hallituksen puheenjohtaja
hpj@jyy.fi