Vastuullisuus

Arvostamme itse tekemistä ja vaalimme kestäviä arvoja. Ilokiveltä odotetaan korkeatasoista ruokaa ja vastuullista arjen ruokailukokemusta – me toteutamme molemmat ja kehitämme työtämme koko ajan.  

Kestävää ja laadukasta arkeen ja juhlaan

Koko tuotantoprosessissa huomioidaan ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus. Kun raaka-aineet tilataan luotetuilta toimittajilta ja ruoka valmistetaan paikan päällä, se on aina eettistä ja laadukasta. Vaalimme edelleen vuosien takaa periytyviä, hyväksi havaittuja reseptejä, ja päivitämme ruokalistaamme uusilla, muuttuneessa maailmassa vastuullisilla vaihtoehdoilla. 

Ilokivessa syöminen on vastuullinen valinta vatsasi, ympäristösi ja kukkarosi kannalta! 

Vastuullisuus Ilokiven keittiössä

Keittiön koneet ja laitteet ovat energiatehokkaita ja älykkäitä.

Pesuaineet myrkyttömiä tiivisteitä.

Pakkausjätettä mahdollisimman vähän.

Valaistus toteutettu liikkeentunnistimilla varustetuilla ledivalaisimilla.

Ohjelmoitavat kypsennyslaitteet säästävät henkilökunnan työtä ja takaavat asiakkaille tasalaatuisen ruuan.

Valmistushävikkiä ja jätekertymää seurataan tarkasti.

Jätehuoltomme on hiilineutraali maaliskuusta 2021 alkaen.

Vastuullisuus Ilokiven raaka-aineissa

Käytämme vain luomu-, vapaan- tai ulkokanaloiden munia kaikissa valmistamissamme tuotteissa.

Raaka-aineiden alkuperä tunnetaan.

Liha on pääosin kotimaista, alkuperämaa on aina asiakkaiden nähtävillä ainesosaluettelossa.

Kalat valitaan kestävällä tavalla pyydettyjen lajien tai MSC-sertifioitujen vaihtoehtojen joukosta (WWF:n kalaopas).

Kasviksemme ovat kotimaisia aina, kun niitä on saatavilla. Myös luomutuotteita on käytössä.

Etsimme aktiivisesti vähähiilisiä vaihtoehtoja ja pyrimme pienimpään mahdolliseen ilmastokuormaan.

Vastuullisuus palvelussa ja tuotteissa

Kasvis- ja vegaaniruokavaihtoehdot ovat tarjolla joka päivä. Ilmastoruoka-valikoiman ruokia tarjotaan säännöllisesti.

Kahvillamme on aina Reilu kauppa -sertifikaatti.

Ilokiven lautaskoko tukee suositusten mukaista opiskelija-aterian annoskokoa.

Yhden lautasen periaate vähentää tiskin määrää.

Päivittäin kaksi kolmesta lounasruokalajista noudattaa Kelan opiskelijaruokailulle asettamia tarkkoja ravintosisältövaatimuksia.

Ilokiven ruokahävikkiä vähennetään tähderuoan annosmyynnillä, sopivalla lautaskoolla ja asiakkaiden näkyvillä olevalla biojätevaa’alla.

Take Away- ja tähderuokaa noutavia asiakkaita kannustetaan omien kestoastioiden käyttöön.

Ilokiven Leftover-myynti torjuu hävikkiä

Ilokivessä ruoan menekki arvoidaan aina mahdollisimman tarkasti etukäteen, jotta valmistettua ruokaa ei joutuisi hävikkiin. Jos linjastolle kuitenkin jää ruokaa lounastarjoilun päätteeksi, myydään lounaalta ylijäänyttä ruokaa ravintolan sulkemisajan jälkeen edulliseen hintaan asiakkaiden mukaan. Omaan rasiaan ostettuna leftover-annoksen hinta on edullisempi, mutta ravintolassa on saatavana myös kertakäyttörasioita leftover-ostoksen pakkaamiseen.

Leftover-myynti vähentää ravintolan hävikkiä, minimoi raaka-aineiden hukkaa ja helpottaa asiakkaiden ruokailuarkea. Näin voittavat kaikki!

Ilokiven arvot

Ilokiven ravintola on osa JYYn omistamaa liiketoimintakokonaisuus Soihtua, ja toimintaamme ohjaa kestävä arvomaailma. Haluamme auttaa asiakkaitamme tekemään vastuullisempia valintoja joka päivä. Tuotamme sujuvuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia opiskelijan ja muiden kaupunkilaisten arkeen ja juhlaan. Soihdun liiketoimintastrategiaan voit tutustua soihtu.fi-sivustolla (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Hyvä elämä

Teemme työtämme, jotta arki olisi sujuvaa, yhteisöllistä, aktiivista, energisoivaa ja palauttavaa.

Hetkessä

Seuraamme aikaamme ja kehitämme aktiivisesti toimintaamme. Tunnemme asiakkaamme,  toimialamme ja niihin vaikuttavat trendit. Kokeilukulttuuri ja rohkeus muutokseen ovat meille osa arkea.

Kestävä kehitys

Sosiaalisen, ekologisen ja kulttuurisen monimuotoisuuden säilyttäminen on meille tärkeää.  Tunnistamme, että toimillamme voimme aktiivisesti vaikuttaa huomisen hyvinvointiin.

Yhteisöllisyys

Rakennamme yhteisöllisiä kaupunkitiloja luomalla palveluratkaisuja, joissa yhteisöt syntyvät, kehittyvät ja voivat hyvin. Toimimme aina yhdessä, yhteisten suurten unelmiemme saavuttamiseksi.

Esteettömyys Ilokivellä

Ylioppilastalo Ilokiven tilat on remontoitu vuoden 2017 peruskorjauksessa esteettömiksi, ja talon kerrosten välillä pääsee kulkemaan hissillä henkilökunnan avustuksella. Katutason ravintolassa ja alakerran Venuella on kummassakin WC-tila, jossa on pyörätuolimitoitus ja tukikahvat.

Kulkureittien mitat: Ilokiven ravintolan terassin sisäänkäynnin leveys 177 cm. Ulko-ovella kynnys (4 cm) ja ramppi. Ulko-oven leveys 87 cm, kokonaan avattuna 126 cm. Ilokivi Venuen baaritiskille ja lavan eteen esteetön kulku pyörätuolirampin kautta (leveys 121 ja 116 cm). Tilassa on inva-WC. Kulku kerrosten välillä on mahdollista hissin kautta, hissiin pääsee henkilökunnan avustuksella.

Ilokivi yhteistyössä paremman ruoan puolesta

Compensate-palvelu Ilokivessä

Ilokiven asiakas voi halutessaan hyvittää lounaansa ilmastopäästöt maksamalla ruokailun yhteydessä kompensaatiomaksun. Maksu määräytyy annoksen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen perusteella Compensaten periaatteiden mukaan:

liha- ja kana-annokset +0,15 e
kala- ja kasvisannokset +0,10 e
vegaaniset annokset +0,05 e

Mainitse kassalla, jos haluat kompensoida lounaasi hiilipäästöt! Kompensaatiomaksun voit maksaa kaikenhintaisista lounaista, myös lounaslippuvihkoa ostaessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Ilokiven ja Compensaten yhteistyöstä