Ravintola Ilokiven opiskelijalounaan hintaa korotettiin 0,2 € elokuun alusta lähtien

Valtioneuvosto on julkaissut 25.5.2020 asetuksen, jonka mukaan ateriatuetun opiskelijalounaan enimmäishinta nousee. Aterian enimmäishintaa on nostettu edellisen kerran vuonna 2012. Näinä vuosina kustannustaso on noussut n. 11 %. Asetuksen mukaan opiskelijan maksama enimmäishinta olisi saanut nousta 0,46 €. Me Ilokivessä nostimme hintaa 0,2 €, jotta voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme erinomaista lounasta hienon asiakaskokemuksen laadusta tinkimättä.

Elokuun alusta ravintola Ilokiven lounaan hinta nousi 2,80 euroon.

–   Haluamme viestiä asiasta nyt, kun asia on opiskelijoille ajankohtaisin uuden lukukauden ja opintojen käynnistyessä, kertoo Jenni-Mari Penttinen, Soihdun ravintoloista vastaava talous- ja palvelujohtaja.

Suurin osa lounasruoista tehdään Ilokivessä käsityönä alusta alkaen. Hinnankorotus mahdollistaa esimerkiksi sen, että Ilokiven kulttimainetta nauttivat sämpylät voidaan jatkossakin valmistaa ravintolan omassa keittiössä käsityönä, ja esimerkiksi perunamuusi pystytään yhä valmistamaan käsin suomalaisista perunoista. Tarjolla on myös Ilokiven erikoisuuksia, esimerkiksi ilmastoystävällisiä levitteitä.

–   Einesten määrää Ilokiven lounaalla ei haluta kasvattaa. Asiakkaamme odottavat Ilokiveltä herkullista ja terveellistä lounasta ja tähän toiveeseen haluamme vastata joka päivä, Ilokiven ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen toteaa.

Hinnankorotuksella pystytään myös vastaamaan kasvaneeseen vegaani- ja kotimaisen ruoan kysyntään. Myös pientuottajien tuotteiden ja lähiruoan lisäämistä Ilokiven lounaslistalle on toivottu.

–   Opiskelijat ovat tiedostava asiakaskunta, jolle ruoan eettisyys ja kestävät valinnat ovat tärkeitä. Olemme pystyneet laajentamaan kasvisruokien valikoimaamme, lisäämään kotimaisia tuotteita ja ottamaan käyttöön uusia, kasvipohjaisia proteiininlähteitä soijan rinnalle. Ilokivi haluaa auttaa asiakkaitaan tekemään arjessa ilmastoystävällisiä valintoja, Kati Lemiläinen kertoo.

–   Superfoodina tunnettuja hampunsiemeniä on jatkuvasti tarjolla maustepöydässämme. Ne tulevat Oravasaaresta, sen lähempää ei ruoka Jyväskylässä oikein voikaan tulla, Kati Lemiläinen hymyilee.

Ilokiven tarjontaa ja koko talon käyttötarkoituksia on kehitetty asiakaskunnan toiveiden mukaan viime vuosina voimakkaasti, ja uudistusten toteuttamista jatketaan edelleen asiakkaiden kanssa yhteistyössä.

–   Elokuun alusta alkaen saimme esimerkiksi toteutettua paljon toivotun uudistuksen viestinnässämme. Verkkosivuillemme saadaan nyt päivittäin tieto gluteenittomasta ja maidottomasta vaihtoehdosta suoraan tietojärjestelmästämme. Tieto on erityisruokavalioita noudattaville asiakkaillemme tärkeä, ja olemme iloisia saatuamme tämän uudistuksen onnistumaan, kertoo Kati Lemiläinen.

Artikkelikuvassa: Ylioppilastalo Ilokiven portaikon seinämaalaus, toteutus huonostimaalatutseinat.fi |  Kuva: Jasmiina Sirviö