Vihreä sähkö käyttöön Ilokivessä ja Opinkiven saunalla

Ilokiven ravintola, ylioppilaskunta JYYn asiantuntijat ja Opinkiven sauna käyttävät nyt ainoastaan päästötöntä, uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä. JYY on solminut sopimuksen päästöttömästä ja uusiutuvilla energialähteillä tuotetusta Vihreästä sähköstä vuoden 2020 alusta lähtien. Vihreä sähkö on käytössä myös JYYn asuntokohteissa Kortepohjassa ja Vehkakujalla niin asunnoissa, kohteiden liiketiloissa kuin ulkovalaistuksessakin.

–          JYYlle on tärkeää, että sen toiminta noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. Hiilidioksidipäästöttömän sähkön valinta auttaa asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään. Vaikka JYYn käyttämä sähkö onkin nyt päästötöntä, kannattaa silti muistaa arjessa myös tarpeettoman sähkön kulutuksen hillitseminen, sillä paras sähkö on käyttämätön sähkö, muistuttaa Kimmo Moilanen, JYYn kiinteistöjohtaja.

Ilokiven ravintolan keittiölaitteet on uusittu energiapiheiksi ja koko talon valaistus suunniteltu sähköä säästäväksi vuonna 2016 valmistuneessa peruskorjauksessa. Ilokivi-talon vuotuisesta 438 MWh:n sähkönkulutuksesta ei vuoden 2020 alkaen synny CO2-päästöjä, kun aikaisemmin päästöt olivat n. 70 tonnia vuodessa.

JYY tilaa vuoden 2020 alusta asumiskohteissaan ja Ylioppilastalossa käyttämänsä Vihreän sähkön Väreeltä. Vihreä sähkö on alkuperätakuin varmennettua tuuli- ja vesivoimaa sekä bioenergiaa. Alkuperätakuin varmennetulla sähköllä on todistus siitä, että sähkö on tuotettu täysin uusiutuvalla tuotantomuodolla. Väre hankkii myymänsä sähkön Nord Pool -sähköpörssistä sekä sähkön pientuottajilta.