Jyrock 2023

Perjantai 6.10.2023 19:30
Liput 1 päivän liput 22 € / 27 €, 2 päivän liput 39€ / 49 €

Suomen vanhin sisäfestivaali Jyrock juhlitaan 6.-7.10.2023 Ylioppilastalo Ilokivellä kahdessa kerroksessa. Tuttuun tapaan festivaalin ohjelmisto tarjoaa uusia ja nousevia artisteja yhdistettynä jo pidempään veivanneisiin kokoonpanoihin. Tänä vuonna festivaaleilla esillä myös kuvataidetta upeilta Tommin Seteliltä ja Artrobberilta.

Perjantaina festivaalilla esiintyvät Julma Henri & aaa, Sur-rur, Teini-Pää, Tove Johnson, Vanni (TUFF-teltta), Open Mic (TUFF-teltta) ja DJ MattiWatti.

Lauantaina lavoille nousevat Eevil Stöö & Stepa, Suistamon Sähkö, Modem, Elsi Sloan, Ada Aik, Final Girl, Ruusulla, Will-Jam (TUFF-teltta), Raakasaga (TUFF-teltta) sekä DJ:t R2ISDJ2 ja Taser-Jerry.


Julma-Henri & aaa
Jo toista vuosikymmentä on rap-veteraani Julma-Henrin ongelma ollut sama: Puhe on suoraa ja linja tinkimätön. Ei ole sellaista tahoa saati tunnetta jota ei sovi purkaa tai puristaa. Ja sehän ei kaikille käy. Uusimmalla “aaa”-projektillaan Julma H pyyhkäisee yhteiskunnan pohjamudat silmille ja menee aidan läpi siitä mistä sattuu eniten. Jos valoa on, on käveltävä yhdessä säkkipimeän tunnelin läpi sitä etsimään.

Sur-rur
Sur-rurin musiikki polveilee punkista moneen eri suuntaan. Bändi saattaa esittää samalla keikalla tai levyllä minuutin mittaisia pikapunkrynnistyksiä ja kymmenminuuttisia eepoksia. Hero Dishonest kuvaili yhtyettä taannoin nimeämällä erään kappaleensa näin: ”Sur-rur on maailman paras bändi”.

Teini-Pää
Vaikka Teini-Pää hiiviskeli suuren yleisön tietoisuuteen vasta hiljattain, halaa musamaailma heitä jo nyt kuin vanhaa ystävää. Autotallirokkia ajokortittomille, kaihoisia katseita ja kauniita ajatuksia. Teini-Pää kultaa muistosi jo niitä luodessaan.

Tove Johnson
Tove Johnson on suomenkielistä ja punkvaikutteista modernia garagea, jonka sanoituksissa lauletaan sukupolvikokemuksista keskiluokkaisen elämän tylsyydestä ja surffaillaan arkisen monotonian ja tunnemaailman pohdintojen suossa. Nopeeta, äänekästä ja hurjaa.

Evil Stöö & Stepa
Herrojen Stepa ja Stöö uudella ’Et voi pysäyttää meitä’-levyllä keulitaan suoriksi niin mutkat kuin käännöksetkin. Jännitteiden täyttämästä gangsta rap-ajasta on jäänyt kyytiin kiiltokuvabiitit ja kukkoilevat riimit, mutta turha toksisuus on jätetty Kalifornian aurinkoon. Taustapeilistä ei kuitenkaan näy pelkkää ruusunpunaista nostalgiaa, vaan kieli poskessakin tämä kaksikko muistuttaa miksi he kuuluvat maan rapskenen kärkikastiin.

Suistamon Sähkö
Suistamon Sähkö on riehakasta reivimeininkiä, syntetisaattorin surinaa, räppijulistusta ja neuvostovalmisteista paljepeliä suosiva genrehybridi. Yhtyeen primitiivisen alkuvoimainen rytmimaailma liikkuu ennakkoluulottomasti etnoteknon ja hiphopin maailmoissa tuottaen yleisölleen vallatonta ja kokeellista tanssimusiikkia.

Modem
Parhaat bileet elävät aina värivalojen välivarjoissa. Synthpop-duo Modemin monokroomiset unelmat saavuttavat sinut kääriytyen syvälle sinne missä sielun luvattiin sijaitsevan. Elokuvamaisen kuvaston ja ajattomien rytmien takana piilee pimeä totuus pimeästä onnesta. Saisinko luvan?

Elsi Sloan
Elsin musiikkia on mahdoton kehua liikaa tahi kielikukkasin koristella. ’Pakko Muuttua’ on värikäs ja vilkas matka. Äänimaisemat menevät ja tulevat, yhdistyvät ja korvaavat toisiaan toisinaan kaoottiseenkin tahtiin. Tunnemyrsky on kuitenkin todettava eheyttäväksi. Elsin silmin nykypäivän metelin ja informaatiotulvan keskeltä voi löytää kauneutta, jos vaan uskaltaa etsiä. Jos omistaisin hatun, nostaisin sitä. Jos Elsi ei saa Vuoden Albumi-Emmaa, syön sen.

Ada Aik
Jyrockin ylle leijailee omakutoiseen kerrontaan harsoutuva Ada Aik. Mystinen mutta ei pelottava, sadunomainen mutta uskottava. Adan käsissä kansainväliset kokeelliset koneet ja kotikontujen kansanmusiikin maisemat sulautuvat vaivattomaksi kokonaisuudeksi joka ei lopulta kumarra kenellekään. Mihin Adan tarinat vielä vievätkään, olemme iloisia että se tie kulkee meidän lavamme kautta.

Final Girl
Final Girl on helsinkiläinen dream pop -duo, jonka musiikissa liikutaan eteerisen popin, öisen syntikkadiskon ja 70-luvun eurooppalaisten kauhuelokuvien tunnelmissa. Kaksikko julkaisi ensimmäisen EP:nsä keväällä 2023.

Ruusulla
Ruusulla tanssii festareille maalaten virkeällä tatsillaan kotikylänsä punaiseksi. Indiepop-duo julkaisi kesällä uutta materiaalia, jonka tuudittamana voikin virittää ajatukset syksyyn ja kohti festarikauden loppuhuipennusta, Jyrockia!

MITÄ MUUTA?

TUFF!
Kulttuuriyhdistys TUFFin sivuteltta luo oman säkenöivän sideshownsa osaksi Jyrockin viikonloppua. Menossa mukana Will-Jam, R2ISDJ2, Raakasaga, Vanni!

Vauhtivintti
Suuren suosion saavuttanut Vauhtivintti palaa Jyrockiin! Tuttuun tapaan päästään tamppaamaan tiiviiseen tahtiin tiiviissä tunnelmissa.

Festivaalikansan nälkäisiä silmiä hyväilevät kuvataiteilijat Tommin Seteli ja ARTROBBER poikkimoderneine herkkuineen! Pidä sydän ja silmät selällään- taidetta on tarjolla seinät pullollaan!
https://instagram.com/artrobber
https://instagram.com/tomminseteli1000

Liput myynnissä Livetossa.

Päivälippu – opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 22 €
Päivälippu – normaali 27 €
Kahden päivän lippu – opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 39 €
Kahden päivän lippu – normaali 49 €

Voit ostaa liput täältä.

Lisätietoja: jyrock.fi | Jyrock 2023 Facebook-tapahtuma | FB @jyrock | IG @jyrockfestival

🟪🟪🟪🟪

Finland’s oldest indoor festival Jyrock takes place 6.-7.10. at the Student House in Ilokivi. The festival line-up combines both up and coming artists and more established names. This year the festival also includes visual art from Tommin Seteli and Artrobber.

Friday: Julma Henri & aaa, Sur-rur, Teini-Pää, Tove Johnson, Vanni (TUFF tent), Open Mic (TUFF tent) and DJ MattiWatti.

Saturday: Eevil Stöö & Stepa, Suistamon Sähkö, Modem, Elsi Sloan, Ada Aik, Final Girl, Ruusulla, Will-Jam (TUFF tent), Raakasaga (TUFF tent) and DJs MattiWatti, R2ISDJ2 and Taser-Jerry.

On Friday, the upper floor of the Student House will be transformed into a lounge area where you can hang out and dance to DJ music.

In addition, the upstairs programme will be complemented on both days by the return of the Terrace Tent, a familiar sight for festival-goers from years gone by. The tightly packed stomping of the wildly popular Vauhtivintti will also continue.

Festival tickets are now on sale at Liveto!

1-day ticket – Students, unemployed, and pensioners 22 €
1-day ticket – Normal 27 €
2-day ticket – Students, unemployed, and pensioners 39 €
2-day ticket – Normal 49 €

You can buy tickets here.

More info: https://jyrock.fi/en | Jyrock 2023 Facebook Event | Jyrock Facebook Page

Muita keikat lokakuussa

Keikat

Lauantai 7.10.2023 19:30

Jyrock 2023

Suomen vanhin sisäfestivaali Jyrock juhlitaan 6.-7.10.2023 Ylioppilastalo Ilokivellä kahdessa kerroksessa. Tuttuun tapaan festivaalin ohjelmisto tarjoaa uusia ja nousevia artisteja yhdistettynä jo pidempään veivanneisiin kokoonpanoihin. Tänä vuonna festivaaleilla esillä myös kuvataidetta upeilta Tommin Seteliltä ja Artrobberilta.

Perjantaina festivaalilla esiintyvät Julma Henri & aaa, Sur-rur, Teini-Pää, Tove Johnson, Vanni (TUFF-teltta), Open Mic (TUFF-teltta) ja DJ MattiWatti.

Lauantaina lavoille nousevat Eevil Stöö & Stepa, Suistamon Sähkö, Modem, Elsi Sloan, Ada Aik, Final Girl, Ruusulla, Will-Jam (TUFF-teltta), Raakasaga (TUFF-teltta) sekä DJ:t R2ISDJ2 ja Taser-Jerry.

Keikat

Lauantai 14.10.2023 21:00

Are – Kaiken Teoria -levyjulkkarit

Aren kaksi vuotta yhdessä LX Beatsin kanssa kokkaama illallinen tarjoillaan livenä levylautaselta Ilokiven julkkarikeikalla lauantaina 14.10.2023.
Livenä myös Jay L sekä myöhemmin julkaistava yllärikeikka. Levyissä DJ Sigfrid sekä Tupla P:n keikalla Dekeissä DJ Massimo.

Keikat

Perjantai 20.10.2023 20:00

Cleaning Women

Cleaning Women saapuu keikalle Ilokiveen perjantaina 20.10.2023!

Uniikkeja äänimaisemia, taidokasta soitinhallintaa sekä melodisesti ja rytmisesti rikasta musiikkia yhdistettynä yhtyeen tummanpuhuvaan, yhtenäiseen ulkoasuun ja upeaan visuaaliseen toteutukseen. Tätä keikkaelämystä et halua missata.