Katharsis #4: Electric Jungle

Lauantai 30.9.2023 21:00
Liput 7 € / 10 €

30.9. viidakosta kajahtaa, kun Katharsis 4: Electric Jungle saapuu Jyväskylän Ilokiveen.

Tällä(kin) kertaa musiikki, valo ja tanssi kietoutuvat moniaistillisesti päräyttäväksi kokonaisuudeksi, jonka aikana villin sielun voi vapauttaa lentoon ja sivilisaation kankeat kahleet jättää hetkeksi tapahtumavenuen narikkaan lepäämään. Tapahtuma on osa Valon kaupunki -tapahtumaa.


Nimensä mukaisesti teema kumpuaa viidakosta, trooppisten äänimaisemien, ikiaikaisten heimolaulujen ja modernien konesaundien pyhästä liitosta.

💃🏽 Tapahtumassa on jälleen tarjolla monipuolista ja osallistavaa ohjelmaa. Alkuillasta tanssiohjaaja Jenni Virtanen johdattaa jokaisen paikallaolijan uteliaalle tutkimusmatkalle vapaan ja virtaavan liikeilmaisun saloihin. Tämä on mitä erinomaisin tapa herättää keho ja mieli tanssin iloon, joten muista saapua ajoissa!

Illan myötä DJ:t tarjoilevat laajan kattauksen genrejä mukaansatempaisevista tasabiiteistä ja rumpubasson raaoista rytmeistä aina hypnoottisen psykedeelisiin trancekuljetuksiin. Tiskijukkien lisäksi tanssikansa saa nauttia Safiládan elektronisia ja orgaanisia elementtejä yhdistelevästä ja taatusti raajoja ravisuttavasta äänimaailmasta. Tätä et halua missata.

✨ Upean valaistuksen tapahtumaan tulee luomaan VJ Luminuance ja decotuksesta vastaa aiemminkin Katharsista koristanut Taiga Art.

🦁 Luonnollisesti rohkaisemme vahvasti teeman mukaiseen pukeutumiseen.

Mitä viidakko sinussa herättää?
Millainen eläin kuoriutuu, kun kauluspaita ja farkut siirretään syrjään?
Ja kuten aiemminkin, paras puku palkitaan!

🌃 Katharsis 4 järjestetään osana Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtumaa, jonka aikana toinen toistaan upeammat ja esteettisiä antureita hivelevät valotaideteokset työntävät syksyn pimeyden tieltään. Tänä yönä Suomen Ateena tuleekin näyttämään parhaat puolensa.

🗒️ Infot:

Aika: 30.9.2023 klo Klo 21→
Paikka: Ilokivi Venue, Jyväskylä
Hinta: 10€ / Opiskelijat 7€ + narikka 3€
Ikäraja: K-18

Aikataulu:
21.00 DJ Odjom
21.30 Tanssiworkshop
22.15 Safiláda
23.15 DJ Hyvämieli
00.30 DJ Él Hertzo
02.00 DJ Jyri-C

Tapahtuman tuotosta lahjoitetaan 5% sademetsiä suojelevalle Rainforest Coalitionille.

🌴🌴🌴

Tanssityöpaja
Lauantai-ilta sytytetään käyntiin vapaata ilmaisua tutkivan tanssityöpajan merkeissä.
Mitä kehossa ja mielessä tapahtuu, kun päästää irti ja antaa musiikin viedä? Miltä rytmi tuntuu, missä basso väreilee, miten keho haluaa liikkua silloin, kun odotukset jätetään tanssilattian ulkopuolelle?
Luvassa on meditatiivista itsetutkiskelua, uusien liikeratojen löytämistä ja tietysti katharttista tanssia. Työpaja on ohjattu, mutta saat keskittyä vain itseesi, eikä mitään aiempaa tanssikokemusta tarvita.
Työpajan ohjaaja Jenni on etenkin katu- ja afrokaribialaisista tansseista liikettä ammentava tanssija, tanssinopettaja ja sosiaalipsykologi.

Safiláda
Safiláda kyntää pakanallisten deep house biittien syväavaruudessa – live-instrumenteilla höystettynä.
Tuoreessa kokoonpanossa didgeridoo kamppailee sähköfonin kanssa improvisoitujen värähtelyjen keinuttaessa kuulijan tanssitoteemin juurelle.
Bonvenon danci!

Dj Hyvamieli
Tässä setissä DJ hyvämieli palaa juurille. Luvassa siis etnisiä biittejä ja taatusti tiukkaa ajoa. Esimerkiksi jotain tällaista: https://open.spotify.com/album/1q7EtPTdnisn0dzqckrnUq…
Setti on tiivis mutta sitäkin stydimpi.
Baila baila!

Dj El Hertzo
Monipuolisista ja energisistä seteistään tunnettu herrasmies tulee tällä kertaa pudottamaan täyslaidallisen villiinnyttävää tribalistispsykedeelisspirituaalista teknoa ja trancea. Voimakkaan poljennon ja gruuvin setti pyrkii pureutumaan syvälle solutasoon asti ja sytyttämään siellä kytevän vapautuneen tanssin riemun. Heitä aivot narikkaan ja löydä sisäinen voimaeläimesi, viva!
Varoitus: Mikäli haluat säilyttää arkisen tietoisuuden tilasi ja pitäytyä ylianalyysin sävyttämässä kalkkisessa luutuneisuudessa, kannattaa varoa altistumasta näille transsiin ajaville ääniaalloille.
Maistiaisia aiemmista seteistä voi käydä tsekkaamassa esimerkiksi täältä: https://soundcloud.com/…/return-to-trans-dans-kormuchella-23

Dj Jyri-C
Jälleen kerran Katharsiksen viimeiset nopeat isketään tulille rumpubasson suurlähettiläs Dj Jyri-C:n toimesta. Tanssikansan kannattaa varautua räiskyvän monipuoliseen ja armottoman tiukkoja rytmejä tarjoilevaan palettiin, jossa toinen toistaan timanttisemmat selektiot sorvataan yhteen kirurgisen tarkoin ottein.
Tämän ajelu polttaa varmasti viimeisetkin karstat systeemistä ja otteestaan päästäessään vapauttaa kehomielen syvän katharttiseen autuuteen. Straight outta jungle 🌴
Jyri-C:n aiempia settejä voi kuunnella täältä: https://soundcloud.com/jyri-c

VJ Luminuance
Nox Felix (@noxfelix_) on Rautalampilaisen Ville Kotkan (@luminuance) ja Emmi-Riikka Vartiaisen (@emmiriikkaa) valo-, deko- ja videotaideprojekti, jossa vuosien yhteinen kokemus tuodaan eloon hämärän ajan tilaisuuksissa. Nox Felixin VJ Luminuance luo Katharsiksen valaistuksen sekä visuaalit.

Taiga Art
Taiga Art on tehnyt UV-valossa hohtavia koristeluita eli dekoja ympäri Suomea ja käynyt Kanadassa asti. Projekti on suurelta osin nykyisin Jyväskylässä asuvan Roosa Okanon käsialaa, ja alkoi vuonna 2013 Oulussa. Mukana kankaita suunnittelemassa ja maalaamassa ovat olleet myös taiteilijat Ida Mustamaa ja My Hyvärinen. Miika Löytynoja on dekottanut useilla keikoilla, hoitanut kuljetusta, markkinointia ja muita käytännön asioita. Taiteellinen luominen uusien dekojen osalta on ollut pitkään tauolla, mutta nyt on taas inspiraatio herännyt, ja Katharsiksessakin nähdään vähän jotain uutta, tapahtuman teemaan sopivaa silmäkarkkia.

Muita tulevia klubit

Keikat

Lauantai 15.6.2024 17:00

Lyttä & Tohtori Getto

Lyttä & Tohtori Getto Ilokivi Venuella kahdella keikalla 15.6.! Aiempi keikoista on sallittu myös alaikäisille ja jälkimmäinen on K18.

Keikat

Sunnuntai 7.7.2024 17:00

Kaj Chydeniuksen lauluja

Osana Jyväskylän kesän ohjelmistoa Ilokivi Venuella nähdään Kaj Chydeniuksen lauluja -tapahtuma. Konsertissa Kaj Chydeniuksen luottolaulajat Minja Koski ja Mikael Saari tulkitsevat Chydeniuksen tuotantoa pianisti Arto Piispasen säestyksellä.

Konsertissa kuullaan säveltäjän rakastetuimpia lauluja viideltä eri vuosikymmeneltä. Ohjelmistossa ovat muun muassa kauniit klassikot ”Puhu minulle rakkaudesta” ja ”Sinua, sinua rakastan”.

Keikat

Lauantai 24.8.2024 20:00

WE GET BUCK 2

Tullaan bäkkii ja isosti!!

Jengi oli niin haipeis edellisestä We Get Buck-illasta nii potkitaa lisää! Lavalla tälläkertaa myös lokaalit kauhuleffapahikset Zombie Clit & Sickfrid, sekä Tampereen ug-sarjan nimeämätön kuningas Veltot Vokaalit!

Illan aikana DJ Ricky tykittää kajareista memphis räp klassikoita ja nykypäivän 808-pauketta.