Yläkaupungin yö / Perjantai 17.5.

Perjantai 17.5.2024 18:00
Liput Vapaa pääsy / 0 €

Monitaiteinen ja pääsymaksuton Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaali järjestetään Jyväskylässä 17.–19.5. Ilokivi Venuella 17.-18.5. nähdään monipuolisesti musiikkia sekä valotaidetta.


Aikataulu perjantai 17.5.
18:00 – 04:00 Avaruusdisco-installaatio (Kuvataide ja näyttelyt, Valotaide)
18:15 Weight of Oceans (Musiikki)
19:30 S.P.I.T (Musiikki)
20:45 Mantaray (Musiikki)
22:15 Maa ilmasta (Musiikki)
23:30 Rebekka Holi (Musiikki)
00:45 (la) Jesús DeLorean Väisänen (Musiikki)

K18. Narikka 3 €.

Esiintyjät:

Avaruusdisco-installaatio
Aika: PE 17.5. klo 18:00
Paikka: 4. Ilokivi Venue (K-18)
Kesto: 8 h
Kategoriat: Kuvataide ja näyttelyt Valotaide

Intergalaktinen discoalus, planeetalta jonka nimeä ei voi edes ihmisaakkosin kirjoittaa, laskeutuu Ilokiveen Yläkaupungin Yön ajaksi. Monitaiteilijat Riikka Arte ja Sir Michael Madness rakentavat Ilokiveen Avaruusdiscon. Taiteilijakaksikon kykyä luoda toisenlainen todellisuus, jonka sisään voi sukeltaa, on mahdotonta sanoin kuvailla. Se täytyy siis tulla kokemaan itse! Installaatio muuttaa muotoaan valaistuksen mukaan, joten teosta kannattaa käydä katsomassa niin perjantaina kuin lauantainakin. Installaation loppuhuipennus nähdään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 01:00-04:30, kun Avaruusdiscon spektaakkelia juhlitaan performanssin, tanssin ja foliohattujen kera.

Weight of Oceans
Aika: PE 17.5. klo 18:15
Paikka: 4. Ilokivi Venue (K-18)
Kesto: 45 min
Kategoriat: Musiikki

Kuvaaja Miika Ihanainen

Jyväskylän vesistöistä vuonna 2019 noussut Weight of Oceans soittaa melodisesta doomista ja goottimetallista ammentavaa alakuloa.

Kuvaaja: Miika Ihanainen

https://www.facebook.com/weightofoceansband
https://www.instagram.com/weightofoceansband

S.P.I.T
Aika: PE 17.5. klo 19:30
Paikka: 4. Ilokivi Venue (K-18)
Kesto: 50 min
Kategoriat: Musiikki

S.P.I.T on nuori nelihenkinen rock-bändi Jyväskylästä. Vuodesta 2018 asti operoinut Hard Rock-sirkus on saanut vaikutteita bändeiltä kuten Motörhead, Mötley Crue ja The 69 Eyes. Yhtyeen musiikkia on soitettu useilla radiokanavilla. Mm. YleX kuvaili bändiä harvinaisen törkeäksi ja energiseksi. S.P.I.T takaa rajun lavaesiintymisen ja viihdyttävän shown. Bändin tuotantoa voi kuunnella musiikin streamauspalveluista.

Instagram: https://www.instagram.com/s.p.i.t.official/
Facebook: https://www.facebook.com/Spitbandofficial
Linktree: https://linktr.ee/s.p.i.t

Mantaray
Aika: PE 17.5. klo 20:45
Paikka: 4. Ilokivi Venue (K-18)
Kesto: 60 min
Kategoriat: Musiikki

Kuva Martta-Norvanto

Mantaray on vuonna 2013 Jyväskylässä perustettu indierock-yhtye, jonka musiikissa kuullaan paljon vaikutteita post-rockista, shoegazesta ja elektronisesta musiikista. Yhtyeen uusi single ”Her Eyes” julkaistiin maaliskuussa 2024 musiikkivideon saattelemana.

”Where things really fly though is at the chorus as that combination of soaring vocal from Jaakko Mäkeläinen and shimmering chords tell us that there is meaning, even if we haven’t fully broken the code just yet.” – mp3hugger.com
instagram.com/mantarayofficial

Maa ilmasta
Aika: PE 17.5. klo 22:15
Paikka: 4. Ilokivi Venue (K-18)
Kesto: 45 min
Kategoriat: Musiikki

Kuva: Tero Ahonen

”Suomenkielistä instrumentaalimusiikkia” esittävä Maa ilmasta on kiertänyt ahkerasti kotimaata ja kerännyt nimeä hurjana livebändinä, jonka keikoilla voidaan yhtälailla herkistellä ja maalailla kuin heittäytyä rock’n’roll-hurmokseen. Toisaalta yhtye on noteerattu myös taidemusiikin piireissä, kuten Rondo Classic -lehdessä.

Benjami Koskisen luotsaama Maa ilmasta soittaa kitaravetoista instrumentaalirockia suurella sydämellä. Luova Records on julkaissut bändin kaksi kehuttua albumia ISO YÖ (2021) sekä Kaunis kesäkaupunki (2023). Bändi kiinnitettiin vuonna 2023 Alt Agencyn rosteriin. Yhtye on alunpitäen Jyväskylästä mutta nykyään vaikuttaa Helsingissä.

https://www.instagram.com/maailmasta
Haastattelu Soundissa
Kaunis kesäkaupunki (2023) levyarvio Soundissa
ISO YÖ (2021) levyarvio Soundissa

Rebekka Holi
Aika: PE 17.5. klo 23:30
Paikka: 4. Ilokivi Venue (K-18)
Kesto: 60 min
Kategoriat: Musiikki

Kuvan kreditit: Valokuvaaja: Viivi Päiväsaari Assistentti: Iida Saarela Ohjaus: Siiri Luukkonen

Laulaja-lauluntekijä Rebekka Holi julkaisi helmikuussa 2024 uuden Kukkaan-albuminsa, jonka tiimoilta artisti lähti levyjulkkarikiertueelle maaliskuun alussa.

Kukkaan on musiikillisesti Holin aiempaa tilkkutäkkimäistä Posliinijättiläinen -albumia suoraviivaisempaa poppia ja rokkia. Melodiat ovat koukuttavia ja omintakeisia kuten Holin sävellystyyliin kuuluu. Holin soittama akustinen kitara myös nivoo albumin tunnelmallisesti latautuneita kappaleita kauniisti yhteen. Tuokiokuvamaisesta albumista välittyy kuuntelijoille selkeä viesti: ympäristön tarkkaileminen ja kohtaamiset toisten olentojen kanssa kasvattavat ja niin ollen avittavat kukkaan puhkeamisessa.

Rebekka Holi on Helsingistä kotoisin oleva artisti ja lauluntekijä, jonka musiikki on oivaltava sekoitus rokkia ja indiepoppia. Musiikkia läpi elämänsä säveltänyt artisti on suorasukainen sanoittaja, joka kertoo kappaleissaan oman elämänsä kokemuksista ja koukeroista. Syvällä oman taiteensa parissa viihtyvä Rebekka Holi on kokonaisvaltainen artisti, joka luo omaa taiteellista maailmansa pala kerrallaan. Kappaleet ovat Holin sanoittamia sekä säveltämiä. Artisti on myös itse tehnyt kansitaiteensa.

Kuvan kreditit:
Valokuvaaja: Viivi Päiväsaari
Assistentti: Iida Saarela
Ohjaus: Siiri Luukkonen

Instagram
All Day Agency

Jesús DeLorean Väisänen
Aika: LA 18.5. klo 00:45
Paikka: 4. Ilokivi Venue (K-18)
Kesto: 60 min
Kategoriat: Musiikki

JESÚS DELOREAN VÄISÄNEN

”The Big Bad Mad Genius of Hot and Bothered Disco”

Jesús DeLorean Väisänen, kuumankostean pervodiskon likainen legenda tuo 80-luvun hikisen italodiskon ja Studio 54:n huumaavan rietastelun takaisin klubeille ja festarilavoille uudella SEXCHATOLOGY 2024 -kiertueellaan. Tämän mahlanjuoksutuksen mestarin comebackiä siivittää 3.5. julkaistava Hot & Hung -tuplasinkku, joka sisältää tiukanpiukeat tamppausraidat “Hot Pantz” ja “Ride (Hung Like Mussolini)”.

Muita keikat toukokuussa

Keikat

Lauantai 18.5.2024 18:00

Yläkaupungin yö / lauantai 18.5.

Monitaiteinen ja pääsymaksuton Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaali järjestetään Jyväskylässä 17.–19.5. Ilokivi Venuella 17.-18.5. nähdään monipuolisesti musiikkia sekä valotaidetta.

Keikat

Lauantai 25.5.2024 21:00

Ilokivi Hip-Hop UG

Ilokivi Hip-Hop UG-tapahtumassa esiintyy mm. John Insaniz, Nahka & Osamu, Ryysy Crew, Mani P, Meininkiviihde Live, Hip-Hop Elementit Special

Keikat

Perjantai 31.5.2024 19:00

Sentenced-ilta Jyväskylässä

Suuren suosion saanut Sentenced-aiheinen kirja- ja musiikkitapahtuma saapuu Keski-Suomen Jyväskylä-cityyn 31.5. Luvassa on niin Sentencedin kappaleiden uusia akustisia sovituksia Acoustenced-duon toimesta kuin kahden cover-bändin keikka illan päätteeksi. Elinkautinen tarjoilee rouheaa ja jykevää Senari-tulkintaa ja Mourning Wood tunnelmoi haikeasti kuten asiaan kuuluu. Paikalla on myös Miika Tenkulan elämäkerran "Melankolian mestari - Miika Tenkula" kirjoittaja Nefertiti Malaty, joka kertoo kirjan synnystä ja kirjoitusprosessista.