KAVI-aluesarja: Punaiset kengät

Maanantai 17.4.2023 18:00
Liput 6 €

Michael Powell & Emeric Pressburger: PUNAISET KENGÄT

The Röda skorna, Iso-Britannia 1948 • Moira Shearer, Anton Walbrook, Marius Goring, Robert Helpmann, Albert Basserman • KAVI 35 mm • suom. tekstit/svensk text • S • 135 min

Ovet klo 17:30. Liput 6€, ovella vain korttimaksu.


Punaiset kengät oli sekä kaupallisesti että taiteellisesti Powellin ja Prosburgerin suurin menestys, heidän uransa huippukohta. Se on myös heidän suorin esityksensä elämän ja taiteen suhteesta. Elokuvan kerronta ja henkilöiden väliset suhteet on täysin sovitettu vastaamaan filmiryhmän työnjakoa: säveltäjä (Marius Goring), lavastaja (Albert Baseermann), koreografi (Leonide Massine) ja tanssijat (Moira Shearer, Robert Helpmann, Ludmilla Tscherina) työskentelevät kaikki Lermontovin (Anton Walbrookin loistava tulkinta) Diaghilev-maisen piiskurinotteen alla.

KAVI-aluesarjan näytökset joka toinen maanantai klo 18.00 Ilokivi Venuessa osoitteessa Keskussairaalantie 2. Jyväskylän KAVI-esityssarjaa toteuttavat yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskus ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. 

Liput 6 €/kpl. Vain ovelta 30 minuuttia ennen näytöstä. Oikeus ohjelmamuutoksiin pidätetään. Elokuvakopiot: KAVI 35 mm – ellei toisin mainittu.

Muita tapahtumia huhtikuussa

Elokuvat

Maanantai 24.4.2023 17:00

Vapaa Kino: Päiväni murmelina (1993)

JYY ja Ilokivi Venue tarjoavat kaikille avoimia klassikkoelokuvia joka toinen viikko. Ohjelmistossa nähdään nostalgisia elokuvia vuosituhannen vaihteen molemmin puolin.