Hääpaikka Jyväskylässä

Ilokivessä järjestät ikimuistoiset häät kahden kerroksen tapahtumatalossa. Ilokivi sijaitsee Jyväskylän keskustan läheisyydessä hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä. Kaikki Ilokiven tilat ovat esteettömiä ja tarvittaessa kerrosten välillä pääsee liikkumaan hissillä.

Ravintolapalveluihimme kuuluu anniskeluoikeudet sekä oma keittiö.

Hääjuhla Ilokivessä

Hääjuhlien järjestämisessä hääparin toiveet ovat aina etusijalla. Teidän toiveidenne pohjalta rakennamme juhlista persoonalliset ja juuri oman näköiset. Rakennetaan yhdessä teille ihanat juhlat! Olemme koonneet tälle sivulle ideoita, mitä hääpäivänne Ilokivellä voi sisältää. Ilokivessä sinun juhlasi ovat sinun.

Koko juhla samassa paikassa

Ilokivessä koko hääjuhlakokonaisuus onnistuu saman katon alla. Juhla voi alkaa maljannostoilla ja onnitteluilla Ilokiven ravintolasalissa. Ruokailun ja kakkukahvien jälkeen alkavat rennot jatkot alakerran monitoimitilassa, jossa hääbändinne pääsee esiintymään kunnon lavalle ja hääväki pyörähtelemään tanssilattialle.

Baarimme palvelee niin ylä- kuin alakerrankin saleissa ja juhlia voi jatkaa aina aamun pikkutunneille asti. Jatkoille ei tarvitse siirtyä eri osoitteeseen. Pihapiiristä löytyvällä Opinkiven saunalla voi viettää jopa 50 hengen porukan jatkoja aina aamukolmeen asti.

Ilokiven alakerran Venuella voit pitää perinteiset tanssit tai kutsua bilebändin tai juhliesi esiintyjän oikealle keikkalavalle. Ilokivessä on valmiiksi keikkatasoinen PA, valot sekä osaava teknikko. Ravintolan tilat palvelevat tarvittaessa klo 04:ään.

Ilokivi juhlapaikkana

Hääjuhlan ruokailu ja juomat

Hääjuhlan ruokailu on tärkeä osa juhlaa ja tekee päivästänne ikimuistettavan teille ja vieraillenne. Ilokivessä kuuntelemme tarkasti hääparin toiveita ruokalistan kokoamisessa.

Ilokivessä toteutamme hääpareille myös erikoisemmat toiveet, vaikkapa täysin vegaaniset tarjoilut häissä. Ilokiven erikoisuutena onkin vahva osaaminen kasvisruoissa, joista keittiömme tunnetaan. Luonnollisesti huomioimme kaikki erityisruokavaliot tarjoiluissa.

Juhlaa täydentävät juhlajuomat, joko baarimme valikoimasta tai alkoholittomien juomien puolelta. Voimme valmistaa perinteistä kotikaljaa ruokajuomaksi tai vuodenajasta riippuen vaikka mustaherukanlehtikuohua alkumaljaksi.

Kestävä hääjuhla Ilokivessä

Ilokiven ruoka valmistuu omassa keittiössämme käsityönä sekä energiatehokkaiden ja älykkäiden keittiölaitteiden avulla. Eettisyys ja ekologisuus korostuu, kuten kaikissa Ilokiven tarjoiluissa.

Esimerkiksi käyttämämme kananmunat ovat aina häkittömiä, vapaiden tai ulkokanojen munia, ja kahvimme aina reilua. Suosimme ruoanlaitossa kauden tuotteita ja paikallisuutta, itse tekemistä ja korkeaa laatua.

Vahvasti paikallisena, ylioppilaskunnan Soihtu-liiketoimintaan kuuluvana toimijana meitä ohjaa vahva arvomaailma, ja autamme sinua viettämään hääsi mahdollisimman kestävästi.

Onnistuneen hääjuhlan lisäksi

Polttarit ja morsiussauna

Varaa polttareita tai morsiussaunaa varten Opinkiven sauna Ilokiven naapurista, ylioppilastalon lisärakennuksesta Opinkivestä.

Opinkiven saunan terassilla pääset nauttimaan ulkoporealtaan hyväilystä. Ravintolasta voit tilata ruokatarjoilut saunalle illanviettoa kruunaamaan. Opinkiven saunalle saa tuoda omat juomat mukana.

Hääkuvat Seminaarinmäellä

Hääkuvat voi ottaa juhlapaikan läheisyydessä: Alvar Aallon suunnittelemalta kauniilta ja historialliselta Jyväskylän Seminaarinmäen kampukselta löytyy sään salliessa monta kuvauksellista paikkaa.

Hääparien kokemuksia Ilokiveltä

”Juhlamme olivat ihanat ja rennot Ilokiven hengessä” – Hääpari, 2021

Häät Ilokivellä? Miksei! Legendaarinen Ilokivi on meille tuttu jo opiskeluajoilta ja olemme käyneet Ilokivessä lounaalla vuosien varrella varmasti kymmeniä, ellei satoja kertoja. Ilokivi on tullut tutuksi myös elokuvanäytösten ja hauskojen illanviettojen paikkana. Päätettyämme järjestää häät Jyväskylässä Ilokivi tuntui heti oikealta vaihtoehdolta, emmekä edes harkinneet muita paikkoja.

Ilokiven Katin ja Ilokivi Venuen Sampan kanssa häiden suunnittelu oli kaiken kaikkiaan mutkatonta, hauskaa ja erittäin sujuvaa! Menusta tuli toiveidemme mukainen street food -henkinen mutta juhlava kokonaisuus. Ilokiveltä huomioitiin sellaiset pienimmätkin yksityiskohdat, joita emme olisi itse tulleet ajatelleeksi. Saimme pöytäliinat ja kangasservetit kätevästi Ilokiven kautta vuokralle. Häidemme alkuilta vietettiin hyvän ruoan ja ohjelman parissa Ilokiven yläkerrassa, ja loppuillasta siirryimme iltapalalle ja tanssilattialle alakertaan. Tunnelma oli katossa ja juhlimme pikkutunneille!

On todella helpottavaa, että elämänsä tärkeimpiä juhlia saa suunnitella rautaisten ammattilaisten kanssa. Juhlamme olivat ihanat ja rennot Ilokiven hengessä. Saimme unelmiemme juhlat kaiken koronavuoden tuoman hääjännityksen jälkeen, emmekä voisi olla tyytyväisempiä. Suurkiitokset Ilokiven ammattilaisille!

”Ilokivi tuntui heti oikealta vaihtoehdolta”

Erja ja Veikka

Helmi ja Magnus 2019: ”Juhlamme Ilokivellä olivat täydelliset”

”Ilokivi oli meidän unelmiemme hääpaikka, sillä olemme tavanneet toisemme siellä. Lisäksi talo on muodostunut tärkeäksi opiskelujen ja ylioppilaskuntatoiminnan myötä. Suosittelemme Ilokiveä erittäin lämpimästi juhlapaikaksi kaikille muillekin! Sali on viihtyisä ja kauniisti sisustettu, ruoka on erinomaista, ja ravintolapäällikkö Kati on täynnä ideoita. Juhlien valmisteleminen Ilokiven kanssa oli ihanaa, sillä siellä oltiin todella joustavia ja haluttiin toteuttaa meille parhaat mahdolliset juhlat. Myöskään ruokien laadusta ei tarvinnut murehtia etukäteen, sillä lounaiden, brunssien ja muiden perusteella olimme varmoja siitä että myös juhlaruoat onnistuvat.

Juhlamme Ilokivellä olivat täydelliset! Ainoa asia joka mietitytti etukäteen oli koristeluajan riittävyys, sillä menimme koristelemaan Ilokiveä vasta häiden aattona lounasajan päätyttyä. Hyvän etukäteissuunnittelun ja useiden käsiparien ansiosta homma ei kuitenkaan kestänyt kuin muutaman tunnin. Hääpäivänä kaikki sujui erinomaisesti, ja saimme nauttia meitä varten mustaherukanlehdistä tehdyistä alkumaljoista ja  kokonaan vegaanisesta ruoasta, joka oli vielä herkullisempaa kuin olimme osanneet odottaa. Illaksi olimme pyytäneet myös baaritiskin auki, ja alkoholitarjoilu hoitui helposti sitä kautta.

Kaiken muun lisäksi Ilokiven sijainti on kätevä ja Seminaarinmäellä on paljon upeita valokuvauspaikkoja. Valtava kiitos ja suositus Ilokivelle!

– Helmi ja Magnus”

”Ilokivi oli meidän unelmiemme hääpaikka”

Helmi ja Magnus

Kiia ja Petri 2021: ”Juhlien järjestäminen Ilokivessä tuntuu kuin järjestäisi ne kotonaan”

Kiian ja Petrin hääblogi

Linkki aukeaa uuteen välilehteen

Kiia ja Petri muuttivat hiljattain Jyväskylästä Ouluun, mutta hääpaikkaa valitessa he eivät juuri edes pohtineet muita vaihtoehtoja kuin Alvar Aallon suunnittelemaa, männikkömetsän juurella seisovaa Ilokiveä. Remontin raikastama, riittävän iso ja muuntautumiskykyinen Ilokivi on ollut kiinteä osa pariskunnan opiskeluaikana alkanutta tarinaa. Kiia ja Petri pitävät blogia hääjärjestelyistään – suurta juhlapäivää vietetään elokuussa 2021.

”Ilokivi on höystetty toinen toistaan hauskemmilla opiskelumuistoilla, ja se on kiinteä osa myös meidän opiskeluaikoina alkanutta tarinaamme. Vaikka Seminaarinmäki ei ole ollut kummankaan meistä kotikampus, se on tarjoillut meille lukemattomat herkulliset opiskelijalounaat, Karin ystävälliset tervehdykset, budjettiystävälliset elokuvaillat ja monenmoiset opiskelijasembalot. Häiden järjestäminen Ilokivellä tuntuu tavallaan kuin järjestäisi ne kotonaan, tosin sillä erotuksella, että siivoamisesta ei onneksi tarvitse vastata itse.”

Ilokivi iloitsee Kiian ja Petrin kanssa!

Ilokiven tilat

Alta löydät linkit tilaesittelyihin. Hääjuhlaa varten voit varata myös kaikki tilat ja tarjota vieraillesi ja itsellesi elämyksellisen illan!

Ilokivi juhlakattauksessa | Kuva: Laura Karlin, IG: @l_karlin

Ilokiven ravintolasali

Tilavaa, valoisa ravintolasalimme sopii kaikenlaisille perhepiirin juhlille, syntymäpäiville, kokouksille ja häille. Kesäaikaan juhlat voivat levittäytyä Ilokiven isolle terassille.

Ilokivi Venue

Alakerran tunnelmallinen Venue voi olla tarpeidesi mukaan rock-klubi, elokuvateatteri, auditorio tai tunnelmallinen kahvila ripauksella salakapakan henkeä.

Opinkiven sauna

Opinkiven sauna kokoontumistiloineen on Jyväskylän keskusta-alueen helpoimmin lähestyttävä varattava sauna. Ulkoterassin poreallas kruunaa rennon iltasi.